Iskalnik

Jesenska akcija odvoza kosovnih odpadkov bo potekala med 10. septembrom in 23. oktobrom

Jesenska akcija odvoza kosovnih odpadkov bo potekala med 10. septembrom in 23. oktobrom

Objavljamo urnike jesenskega odvoza kosovnih odpadkov v občinah Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče.

Dan odvoza na vašem naslov lahko preverite z aplikacijo Odvoz kosovnih odpadkov na mojem naslovu.

Urnik odvoza v posamezni občini:

Urnik za občino Domžale

Urnik za občino Lukovica

Urnik za občino Mengeš

Urnik za občino Moravče

Urnik za občino Trzin

Kosovne odpadke na predvideni dan odvoza do 5. ure zjutraj postavimo na odjemno mesto, kamor običajno postavimo zabojnike za praznjenje.  

Med kosovne odpadke spada kopalniška oprema, pohištvo, preproge, oblazinjeno pohištvo in vzmetnice, svetila in senčila, velike gospodinjske naprave (štedilniki, hladilniki, pralni stroji, …), smuči, veliki železni in kovinski kosi.

Med kosovne odpadke iz gospodinjstev NE spadajo nevarni odpadki, kot so embalaže škropiv, olj, barv in lakov, avtomobilski deli, akumulatorji, gume, sodi, gradbeni material, veje drevja in žive meje, azbestne kritine.

Prevzem kosovnih odpadkov je uporabnikom zagotovljen skozi celo leto

Kosovni odpadki se večkrat pojavijo tudi na ekoloških otokih, kamor vsekakor ne spadajo, saj kazijo okolico in predstavljajo nevarnost za okolje. Ker se zavedamo, da tovrstni odpadki nastajajo vse leto, je njihov prevzem uporabnikom gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki zagotovljen tudi izven spomladanskih in jesenskih organiziranih akcij. Uporabniki namreč lahko kosovne in nevarne odpadke brez dodatnih stroškov oddajo kadarkoli v okviru obratovalnega časa v Centru za ravnanje z odpadki v Dobu.

Oblikovanje in izvedba: ENKI