Iskalnik

Ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov v Vrtcu Medo

Ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov v Vrtcu Medo

Ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov smo z ekipo, ki skrbi za odvoz odpadkov, in maskoto, prijaznim vesoljčkom po imenu Grini, obiskali otroke iz Vrtca Medo na Prevojah v Lukovici. Prikazali smo jim, kako poteka praznjenje zabojnikov, se z njimi pogovorili o Grinijevih zapovedih o varovanju okolja in izdelovali novoletne voščilnice z okraski iz starih srajc, ki so odslužile svoje osnovno poslanstvo.

Na sliki so izdelki - voščilnice z okraski iz odpadnega blaga in risbica Grinija.

Otroci so Grinija izjemno lepo sprejeli, zvedavo sodelovali pri pogovoru in delavnici in Griniju obljubili, da bodo lepo skrbeli za okolje. Skupina Lisičke pa mu je celo podarila prekrasne risbice.

Z delavnicami, ki jih pripravljamo za otroke, želimo najmlajšim na zabaven način s pomočjo maskote pokazati, koliko odpadkov v gospodinjstvih pridelamo, kako lahko zmanjšamo njihovo količino, kako jih lahko ponovno uporabimo in pravilno ločujemo pa tudi zakaj je to tako zelo pomembno.

Veseli nas, da strokovni delavci že v vrtcih okoljski vzgoji namenjajo veliko pozornosti in da otroci o tem že veliko vedo. Vodstvu vrtca, vzgojiteljicam in otrokom se zahvaljujemo za sodelovanje in se veselimo naslednjih obiskov.

Oblikovanje in izvedba: ENKI