Iskalnik

Pitniki ponovno vabijo na odžejanje s čisto pitno vodo

Pitniki ponovno vabijo na odžejanje s čisto pitno vodo

S toplejšimi temperaturami so razmere postale ugodne tudi za odprtje pitnikov, ki ponovno vabijo k odžejanju s svežo pitno vodo med rekreacijo v naravi ali opravki po mestu.

Na sliki je pitnik, iz pipe teče voda v loku.

V pitnike priteka voda iz javnega vodovodnega sistema, zato je uživanje te vode ravno tako varno, kot uživanje vode iz pipe doma. Vsi pitniki so postavljeni v bližini vodovodnega sistema, da se voda ne zadržuje predolgo v ceveh in se v običajnih razmerah ne segreva. V obdobju dalj časa trajajočih visokih temperatur pa je priporočljivo vodo iz pitnika pred pitjem toliko iztočiti, da iz pipe priteče sveža voda.

Pitniki žal včasih postanejo tarča objestnežev, poleg tega pa so izpostavljeni različnim vremenskim razmeram, zato se kljub rednemu vzdrževanju in čiščenju lahko zgodi, da je pitnik poškodovan ali umazan. Če opazite, da je pitnik poškodovan ali umazan, bomo veseli vašega obvestila, da bomo lahko čim hitreje poskrbeli za čistočo in tehnično brezhibnost pitnika. Obvestite nas na info@jkp-prodnik.si ali 01 729 54 30.

Lokacije pitnikov v upravljanju Javnega komunalnega podjetja Prodnik si lahko ogledate na povezavi: https://prodnik.si/oskrba-s-pitno-vodo/pitniki.

Oblikovanje in izvedba: ENKI