Iskalnik

Pojasnilo o moteni oskrbi s pitno vodo v občini Moravče

Pojasnilo o moteni oskrbi s pitno vodo v občini Moravče

Četrtek, 23. 5. 2019

Po nočnih aktivnostih odpravljanja težav na vodnem viru Ples, ki jih je povzročilo neurje, je bila v jutranjih urah ponovno zagotovljena vodooskrba za vse uporabnike, vendar v dopoldanskem času še lahko pride do prekinitev vodooskrbe zaradi vdrževalnih del, povezanih z neurjem.

Zaradi neurja, ki je 22. 5. 2019 v popoldanskem času zajelo tudi območje občine Moravče, je prišlo do zakalitve vodnega vira Ples, ki je edini vodni vir za oskrbo s pitno vodo za ta del občine Moravče. Vodni vir je bilo treba izločiti iz sistema, zato je bila v nekaterih zaselkih prekinjena vodooskrba.

Ekipe na terenu so v nočnem času izvajale vse potrebne aktivnosti, da je bilo brez vode čim manj uporabnikov in da je bila do jutranjih ur ponovno povsod zagotovljena varna oskrba s pitno vodo.

Zaradi vzdrževalnih del, povezanih z neurjem, bo žal v dopoldanskem času vodooskrba na tem območju lahko občasno še motena.

Uporabnikom se zahvaljujemo za razumevanje in jih obenem obveščamo, da je voda varna za uporabo. Priporočamo, da po prekinitvi pred ponovno uporabo pitne vode opravijo temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je treba odstraniti mrežice na pipah.

Oblikovanje in izvedba: ENKI