Iskalnik

Svečka manj za lepši jutrišnji dan

Svečka manj za lepši jutrišnji dan

V prizadevanju za zmanjševanje količine odpadnih sveč vam omogočamo prižig virtualne sveče v spomin na vaše drage pokojne.

Na sliki je spletna stran, kjer lahko prižgete virtualno svečo.

Slovenci smo eni največjih porabnikov nagrobnih sveč v Evropi in povzročamo velike količine tega odpadka. Več kot jih lahko družbe za predelavo sproti prevzamejo in reciklirajo. Odpadne nagrobne sveče sicer niso nevarni odpadki, vendar njihovo odstranjevanje lahko povzroča škodljive vplive na okolje. Zato je treba poskrbeti, da se zbirajo ločeno od ostalih odpadkov (v zabojnikih na pokopališčih z napisom SVEČE), predvsem pa, da njihovo količino zmanjšamo.

Zavedamo se, da je prižiganje sveč na grobovih ljubljenih del slovenske kulture, zato se nastajanju tega odpadke ne moremo izogniti, lahko pa zmanjšamo količino in namesto sveče na grobu prižgemo virtualno svečo. Poleg tega, da takšna sveča ne povzroča odpadka, je zelo priročno tudi to, da jo lahko prižgemo v kateremkoli trenutku in skupaj s posvetilom obeležimo spomin na pokojne, ki jih pogrešamo in imamo radi.

Z vsako svečo manj prispevate delež k zmanjševanju količine odpadnih sveč in doprinesete k varovanju okolja. Zato pokojnim svojcem in prijateljem prižgite virtualno svečo v spomin, ki nikoli ne ugasne. 

Oblikovanje in izvedba: ENKI