Iskalnik

V letošnjem letu smo skupaj z Grinijem obiskali več kot 800 otrok

V letošnjem letu smo skupaj z Grinijem obiskali več kot 800 otrok

Okoljska vzgoja otrok je ključnega pomena za njihovo prihodnost, zato v Javnem komunalnem podjetju Prodnik z veseljem sodelujemo z vrtci in šolami na območju občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče in jim predstavimo, kako poteka zbiranje odpadkov, kako pravilno ločevati odpadke in zmanjšati njihovo količino pa tudi kako in zakaj je treba varčevati s pitno vodo in varovati vodne vire. Pomembno pa je tudi, da otroci spoznajo poklice in ljudi, ki opravljajo tako pomembna dela. 

Na sliki je maskota Grini v igralnici v vrtcu ob plakatu z Grinijevimi zapovedmi in risbicami otrok.

Najmlajši otroci se tako vedno zelo razveselijo obiska Grinija in ekip, ki odvažajo odpadke. V okviru eko delavnic smo obiskali več kot 800 otrok, ki so spoznavali Grinijeve zapovedi o varovanju okolja, sodelovali v eko kvizu in si ogledali, kako poteka praznjenje zabojnikov za odpadke.

 Na sliki so Grini, smetarji s smetarskim tovornjakom in otroci, ki smetarjem podarjajo risbice.

Grinijeva misija ob Svetovnem dnevu Zemlje
Ob Svetovnem dnevu Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila, je Grini letos pripravil nagradni natečaj za otroke do vključno 4. razreda osnovnih šol. Otroci so skupaj s starši in vzgojitelji za natečaj izdelovali čudovite igrače in druge uporabne izdelke iz odpadnega materiala. Nagrajenci in njihovi čudoviti izdelki so objavljeni na spletni strani www.grini.si. 

Prenovljeno spletno mesto grini.si z risanko o ločevanju odpadkov
Na spletnem mestu www.grini.si si otroci lahko ogledajo tudi kratko risanko o ločevanju odpadkov, se preizkusijo v ločevanju odpadkov (Igralnica) in pobrskajo po Grinipediji o najpomembnejših informacijah o ravnanju z odpadki ter pitni in odpadni vodi.  

Otroci so odlični ambasadorji varovanja okolja – pomagajmo jim ohraniti naš planet
Skozi izvedbo različnih ozaveščevalnih akcij z velikim veseljem in zadovoljstvom opažamo, da našim najmlajšim pa tudi malo starejšim ni vseeno za naše čudovito okolje in da skupaj lahko poskrbimo, da bodo v takšnem okolju živele tudi prihodnje generacije. Predvsem nas veseli, da učitelji in vzgojitelji okoljski problematiki posvečajo ogromno pozornosti in motivirajo otroke k skrbi za okolje. Otroci svoje znanje radi delijo s starši, starimi starši pa tudi sovrstniki, zato smo prepričani, da so odlični ambasadorji varovanja okolja. Prisluhnimo jim – nenazadnje gre za njihovo prihodnost.

Oblikovanje in izvedba: ENKI