Iskalnik

Skupaj z Grinijem skrbimo za naše okolje

Skupaj z Grinijem skrbimo za naše okolje

V Javnem komunalnem podjetju Prodnik smo prepričani, da je odgovoren odnos do okolja treba začeti razvijati že pri najmlajših, zato veliko pozornosti namenjamo ozaveščanju otrok v vrtcih in šolah. Pri tem nam pomaga maskota Grini, prijazen vesoljček, ki na Zemljo prihaja s prav posebno misijo – navdušiti otroke za skrb za okolje in ohraniti naš planet prijeten za življenje. Skupaj z Grinijem, ki je med otroki že prava zvezda, otrokom na zabaven, a tudi poučen način predstavimo, zakaj in kako pomembno je za nas in za naše okolje pravilno ločevanje in odlaganje odpadkov ter skrbno in varčno ravnanje s pitno vodo. Pomembno za nas, pa tudi za tiste, ki bodo naše okolje podedovali za nami. 

Na sliki je Grini v vrtcu ob plakatu, ki so ga ustvarili otroci.

Grini v vrtcih in šolah

Grini skupaj s smetarji in smetarskim vozilom z veseljem obišče otroke v vrtcih, kjer otrokom prikažejo, kako poteka odvoz smeti in pranje zabojnikov za biološko razgradljive odpadke. Učence višjih razredov z veseljem povabimo na ogled Centra za ravnanje z odpadki v Dobu, kjer prisluhnejo predstavitvi delovanja centra in celovite dejavnosti ravnanja z odpadki. Na črpališču pitne vode na Mengeškem polju si lahko ogledajo animacijo poti vode iz pipe, od njenega vira do čistilne naprave, s poudarkom, kaj vse je potrebno za to, da iz naših pip teče čista pitna voda in kako tudi samo pripomorejo k temu. Pripravili pa smo tudi čisto novo animacijo o ločevanju odpadkov, ki je primerna predvsem za vrtčevske otroke in mlajše osnovnošolce.

Otroci si ogledujejo praznjenje zabojnikov s smetarskim vozilom.

Grini rad sodeluje na družabnih dogodkih

Grini vedno rad obišče tudi različne dogodke, na katerih se srečuje s svojimi pridnimi pomočniki – malimi varuhi okolja in zanje pripravi delavnice iz odpadnega materiala, miselne naloge s področja varovanja okolja in nagradne igre iz ločevanja odpadkov. Navdušenost otrok in Grinija je običajno obojestranska!

Grini ima tudi svoje spletno mesto

Grini ima tudi svoje spletno mesto www.grini.si, na kateri se otroci lahko preizkusijo v ločevanju odpadkov (Igralnica) ali pobrskajo po Grinipediji o najpomembnejših informacijah o ravnanju z odpadki ter pitni in odpadni vodi.  

Otroci so odlični ambasadorji varovanja okolja – prisluhnimo jim

Skozi izvedbo različnih ozaveščevalnih akcij z velikim veseljem in zadovoljstvom opažamo, da našim najmlajšim pa tudi malo starejšim ni vseeno za naše čudovito okolje in da skupaj lahko poskrbimo, da bodo v takšnem okolju živele tudi prihodnje generacije. Otroci svoje znanje radi delijo s starši, starimi starši pa tudi sovrstniki, zato smo prepričani, da so odlični ambasadorji varovanja okolja. Prisluhnimo jim – nenazadnje gre za njihovo prihodnost.

Grini v vrtcu ob risbicah.

 

Oblikovanje in izvedba: ENKI